Fordele ved e-cigaretter

Det er langt mindre skadeligt for dig. Ingen tjære eller farlige giftstoffer.

Det smager bedre. Der er mange former for smagsvarianter.

Du skal ikke længere aske ud i naturen.

Du sparer mange penge. Det er ca. 75% billigere end almindelige cigaretter.

Ingen misfarvning af dine tænder eller bolig.

Ingen dårlig ånde. Kys bare løs.

Ingen passiv rygning. Til gavn for din familie, dine omgivelser og miljøet.

Ingen røglugt der sætter sig i tekstiler, hud og møbler.

Ingen brandfare. E-cigaretten bruger ikke ild.

Damp når og hvor du vil – e-cigaretter er ikke omfattet af rygeloven.

Du får hurtigt din smags- og lugtesans tilbage

Ingen cigaretskodder du skal forholde dig til

Mindre skadeligt

Hvorfor ikke bare stoppe helt med at ryge – en fair pointe. Der er et stort marked for nikotinsubstitution som sigter mod at hjælpe rygere, men sandheden er, at det meste er temmelig ineffektivt. Det er svært at stoppe med at ryge og det skyldes ikke udelukkende en afhængighed af nikotin, men også at rygere faktisk nyder følelsen af rygning.

Som et alternativ kan man derfor med rette erstatte cigaretterne med e-cigaretter og derefter skifte til et alternativ, som giver den samme glæde (eller endnu mere) og på samme tid drastisk reducere den skadelige virkning det har på kroppen. Og det er præcis, hvad e-cigaretter gør. E-cigaret damp er ikke kun mindre skadelige, der er faktisk ingen faste videnskabelige beviser for, at det er mere skadeligt end at drikke kaffe eller spise chokolade.

Mere smag og nydelse

Lad os være ærlige og indrømme, at cigaretrøg virkelig ikke smager godt. Cigaretrøg ødelægger desuden langsomt din smags- og lugtesans.

Med damp er det anderledes. Smagene spænder fra klassiske tobakssmage og menthol til vanilje, grøn mynte, jordbær, hindbær, lime med mere. Fælles for dem alle er, at det hverken sætter sig i tøj, hud eller ånde. Nogle brugere har deres faste smag, imens andre nyder muligheden for at prøve nyt og kombinere smage.

Når du skifter fra tobak til damp vil du desuden hurtigt genvinde din smags- og lugtesans – ganske fantastisk.

.

Glem alt om røg

Hvad er røg? Røg er en samling af små partikler, bestående af hundredvis af forskellige kemikalier og dampe, herunder kulstof (sod), tjære, olie og aske. Hver partikel er for lille til at se med dine øjne, men når de kommer sammen, kan du se dem som røg. Røg lugter og vil sætte sig i alt hvad den rører – tekstiler, hud og møbler.

Dampen i e-cigaretter er derimod kondens der fordamper i luften. På den måde fungerer e-cigaretten lidt ligesom en luftfugter. E-væske fordamper ved meget lav temperatur i modsætning til for eksempel vand. Det er propylenglycolen der fordamper ved denne lave temperatur og derfor er hovedingrediensen i e-væske.

E-cigaretter efterlader ingen visuelle rester og er næsten lugtfri og opløses efter nogle få sekunder i luften.

Miljøvenligt

Vi er nødt til at beskytte vores miljø og i lyset af nyere undersøgelser af den globale opvarmning, er dette vigtigere end nogensinde. Cigaretskod udgør en kæmpe del af verdens skrald, og fylder gader, strande og natur med forurening, der tager år at nedbryde. Det siges også at cigaretrøg frigiver 10 gange mere luftforurening end en diesel bils udstødning – ikke just godt for vores skrøbelige natur.

Med e-cigaretter er der er ingen cigaretskodder for vores natur at nedbryde. Dampen som en e-cigaret udvinder består af naturligt forekommende stoffer, der er biologisk nedbrydelige i atmosfæren.

Ingen farlige stoffer

Når du tænder en cigaret, bliver de mange unikke stoffer som tobak består af, til flere tusinde stoffer, hvoraf flere af disse er kræftfremkaldende. Disse nye kemikalier dannes på grund af forbrænding og omfatter heriblandt hydrogencyanid, Tjære, formaldehyd, benzen og carbonmonoxid. Det er dårlige nyheder for din krop.

I e-væske er der normalt ikke flere ingredienser end du kan tælle på én hånd. Disse omfatter propylenglycol (et almindeligt fødevare konserveringsmiddel), vand og aromastoffer – som alle anses for sikkert af fødevaremyndigheder. Nikotin er selvfølgelig valgfrit. De fleste undersøgelser har vist, at det er forholdsvist harmløst at dampe, men du bør selvfølgelig altid være forsigtig med, hvad du putter i din krop.

Spar (mange) penge

Skatter er den største skyldner i de ekstremt høje priser på cigaretter. Omkring halvdelen af prisen på en pakke cigaretter går hertil.

E-cigaretter er allerede nu stadig et ureguleret marked uden øget beskatning, hvilket sænker salgsprisen betydeligt i sammenligning. Og fordi teknologien bag e-cigaretter og e-væske er relativt enkel at producere, kan omkostningerne holdes nede til fordel for forbrugerne (mens du stadig holder sikkerheden høj).

En god tommelfingerregel er, at du kan forvente en besparelse på op til 75% ved at skifte fra røg til damp.

Læs om e-cigaretter

Er du ny med e-cigaretter? Intet problem, denne lille guide vil give dig en gennemgang fra A til Z, så du kommer godt videre som damper. Snup en kop kaffe og læs med.

Læs mere her